Den här webbplatsen använder cookies för att analysera trafik och för att anpassa annonser. När du fortsätter att använda webbplatsen godtar du vår användning av cookies. För mer information besök vår sekretesspolicy.

Hur bli av med possum?

För att bli av med possum, ta bort matkällor genom att hålla ditt sopor inne, mata dina husdjur inuti och plocka upp frukt som faller från träd eller buskar. Dessutom ska du hålla ditt gräsklippat och området runt ditt hus fritt från högar av ved, gräsklipp eller annat skräp, som kan täcka för potten. Du kan sprida hund- eller kattpäls runt din egendom, eftersom lukten av ett potentiellt rovdjur kan avskräcka possums. Alternativt kan du försöka sprida ammoniak, mothballs eller vitlök runt ditt hus, eftersom det här är allt som doftar av potter. Bläddra ner för att lära dig att ställa in en levande burfälla för att bli av med potten.

Bläddra ner för att lära dig att ställa in en levande burfälla för att bli av med potten
Bläddra ner för att lära dig att ställa in en levande burfälla för att bli av med potten.

Possum är vanligtvis icke-aggressiva djur, men de kan skapa ohälsosamma förhållanden och kan bli aggressiva om de blir sjuka. Det finns flera sätt att bli av med dem om de hänger i din trädgård. De flesta lösningar handlar helt enkelt om att göra miljön mindre tilltalande. Du kan dock också ställa in fällor för att fånga possum och fysiskt ta bort dem om andra enkla lösningar inte fungerar.

Metod 1 av 4: skrämma bort potten

 1. 1
  Ställ in rörelseaktiverade lampor eller sprinklers. Placera en rörelsesaktiverad enhet nära husets omkrets, på framsidan av din egendom, runt fruktträd eller på andra ställen där det finns besättningar. När enheten har utlösts på djuret flera gånger vill den inte komma runt igen.
  • Rörelsesaktiverade enheter utlöses när possum passerar sensorn men de utlöses också av allt annat som passerar sensorn.
  • Rörelsesaktiverade sprinkler tenderar att vara lite effektivare än rörelseaktiverade lampor. Det räcker med lampor för att skrämma bort skittiga besättningar som är rädda för människor, men vattenspridare fungerar bättre med besittningar som är lite mer mogna och lite svårare att skrämma.
 2. 2
  Sprid hund- eller kattpäls i de områden som besitter ofta. Samla in djurhår efter att du borstat din hund eller katt. Placera håret i små nätpåsar och häng upp dem eller sprid dem runt områden där det ofta samlas.
  • Lukten av ett potentiellt rovdjur kan vara tillräckligt för att avskräcka många possum från att hänga runt.

  Obs: Låt inte din hund eller katt ströva fritt genom gården i syfte att skrämma bort possum. De kunde komma i strid med aggressiva besittningar eller andra farliga djur.

 3. 3
  Sprid något som luktar starkt. Ammoniak och vitlök är dofter som possum tenderar att fly från. Om du använder ammoniak, häll en liten mängd ammoniak i en kaffekanna med lock. Placera en trasa inuti ammoniaken och ta upp den ena änden genom ett hål som skärs i locket. Trasan kommer att fungera som en veke för att sprida ångorna. Placera en av dessa behållare i varje område där besättningarna samlas.
  • Placera en klyfta av krossad vitlök i något område som du vill ha kvarter för att undvika. Krossad vitlök är bättre än hel vitlök eftersom krossning först ger mer av doften att fly.
 4. 4
  Applicera ett kemiskt medel. Kemiska avstötningsmedel kan appliceras på trädgårdar, blomsterbäddar eller basen av en struktur. Köp en produkt från din lokala hemförbättrings- eller hårdvaruaffär. Följ instruktionerna på avstötningsmedlet för att applicera det på ett säkert sätt. De flesta avstötningsmedel består av ett pulver som ströts över det önskade området.
  • Olika avstötningsmedel använder olika ingredienser, men rovdjur urin är ofta en del av det.
Låt inte din hund eller katt ströva fritt genom gården i syfte att skrämma bort possum
Obs: Låt inte din hund eller katt ströva fritt genom gården i syfte att skrämma bort possum.

Metod 2 av 4: ta bort åtkomst till mat

 1. 1
  Ge inte avsiktligt mat till besittningen. Possum lockas av gårdar och hem där maten är riklig, så att mata dem med dina skrot kommer att hålla dem kvar. Genom att ta bort matkällor kommer du att göra din egendom dramatiskt mindre tilltalande.
  • Du kanske tror att du gör en god gärning, men de som matas av människor tappar gradvis sin rädsla för människor och är mer benägna att bli aggressiva när mat inte ges till dem.
  EXPERTTIPS

  Vår expert håller med: De flesta skadedjur letar efter en säker plats att äta som också har en riklig matkälla. Om du lämnar ut mat till andra djur som herrelösa katter, är det mer troligt att possum äter maten. Eliminera matkällorna för att ta bort ditt problem med possum.

 2. 2
  Förhindra att possums hamnar i papperskorgen. Håll locket på dina sopburkar stängda genom att säkra det med bungeesnören, kedjor, rep eller vikter. Du kan också köpa sopburkar med lock som har klämmor för att hålla dem på.
  • Säkra sidohandtagen mot insatser som drivs i marken förhindrar att papperskorgen tippar.
 3. 3
  Mata dina husdjur inomhus. Även om dina husdjur äter maten snabbt, kan lukten av matrester locka till dig din trädgård. Om det inte är möjligt att mata inuti, mata dina husdjur utomhus sent på morgonen eller mitt på eftermiddagen, så att maten inte finns runt tidigt på morgonen eller sent på kvällen, vilket är när possum är mest aktiva.

  Detta inkluderar utfodring av djur du håller ute, till exempel kycklingar. Possum lockas ofta av kycklingfoder och de kan döda dina kycklingar om de går in i ett coop, så mata dina kycklingar om dagen.

 4. 4
  Ta bort eller säkra andra livsmedelskällor. Det finns ett brett utbud av matkällor för possum. Använd till exempel inte öppna komposthögar och förvara kompost i säkra behållare, täckta kompoststrukturer eller täckta masklådor. Andra källor som behöver hanteras är:
  • Grillgrillar: Rengör grillar och fettfällor efter att du har använt dem.
  • Frukt: Plocka upp frukt som faller från träd eller buskar.
  • Fågelfrö: Undvik att lägga ut fågelfrö. Om du tillhandahåller fågelfrö, försök att lägga ut lite på morgonen eller på eftermiddagen och bara sprida tillräckligt för att mata fåglarna för den enda dagen. Alternativt kan du fylla fågelmatare med utsäde och överföra dem in varje kväll i skymningen.
Kan lukten av matrester locka till dig din trädgård
Även om dina husdjur äter maten snabbt, kan lukten av matrester locka till dig din trädgård.

Metod 3 av 4: fånga och ta bort possum

 1. 1
  Få en levande burfälla. Om du har possum i dina genomsökningsområden, till exempel ditt tak eller under ditt hus, kan du behöva ta bort dem fysiskt. Få en levande fälla från en big-box hemförbättringsbutik eller från en online-återförsäljare. Levande fällor fångar upp besittningar utan att skada eller döda dem. De är att föredra framför snabbdödande fällor.
  • Observera att i många stater och kommuner kan det vara begränsat eller förbjudet att använda fällor med snabbdöd för att kasta bort. Levande fällor är dock sällan förbjudna.
  • Ta reda på från din kommun om det finns några restriktioner för fångst. Vissa städer kan kräva att du får tillstånd. Andra kan ha specifika krav på var djuret ska släppas och vem som kan göra det.
 2. 2
  Ställ upp fällan i possumens väg. Följ tillverkarens anvisningar för att beta och sätt in fällan. Att placera det nära den misstänkta hålan är perfekt, men alla områden som ofta drabbas av skador på grund av en besättning är en acceptabel plats att välja.
  • Placera fällan på mjuk mark eller placera den på plywood om du placerar den på en hård yta. Den fångade besättningen kan försöka gräva sig ut och att placera fällan på en skyddande yta förhindrar att den skadar tassarna.
  • Ställ fällan i skymningen för att öka dina odds för att fånga en possum, som är ett nattligt djur. Stäng en tom fälla vid gryningen för att förhindra oavsiktlig fångst av ett dagligt djur.
  • Varje burfälla är inställd på ett något annorlunda sätt, men de flesta har en avtryckarstång eller ratt som måste dras eller vridas ut när burens dörr öppnas. När djuret går in, utlöser det denna stav och snäpper dörren stängd. Följ de specifika tillverkarens instruktioner som medföljer din burfälla för mer specifika anvisningar.
  • Använd lämpligt bete. Frukt, bär, grönsaker, råa ägg, jordnötssmör och sardiner är attraktiva betesalternativ för possum.
 3. 3
  Övervaka fällan. Titta på fällan kontinuerligt så att du så snart som möjligt vet om en possum fastnar i den. När possumet fångats, flytta fällan till en lugn plats och täck den med en presenning tills du är redo att släppa den.
  • Använd tjocka handskar eller en lång stolpe för att förhindra att du repas genom buren.
 4. 4
  Släpp djuret från fällan. Var försiktig när du släpper ut djuret eller ring en djurlivspersonal. När du släpper ut djuret ska du rikta öppningen i den riktning du vill att djuret ska springa av i. Stå i motsatta änden av dörren och knacka på fällan med foten eller en lång stolpe tills djuret tar slut.
  • Var ytterst försiktig när du släpper ett fångat djur. När de fångas slår djur ofta av rädsla och du kan bli repad eller biten om du inte är försiktig.
  • Lär känna dina lokala lagar om att släppa djur och andra fångade djur. Vissa områden kan ha få, om några, begränsningar, i vilket fall du bör köra besättningen flera mil från din fastighet innan du släpper den till ett skogsområde. Andra områden kan kräva att du släpper besittningen på din fastighet eller anställer en professionell för att frigöra besittningen.

  Om du misstänker att du kan bita dig, fäst ett rep i dörren innan du ställer in det så att du kan öppna det på avstånd.

För att bli av med possum
För att bli av med possum, ta bort matkällor genom att hålla soporna inne, mata dina husdjur inuti och plocka upp frukt som faller från träd eller buskar.

Metod 4 av 4: hålla ut potten

 1. 1
  Täck dina grundventiler. Ett av de enklaste sätten för possum att smyga sig in i ditt hem är genom torkventilen eller andra ventiler längs fundamentet. Blockera pausor från att smyga in genom dessa öppningar genom att täcka dem med slitsade metallventilskydd.
  • Dessa lock är skruvade på ventilen och har tillräckligt med utrymme för att ånga och rök ska fly, men inte tillräckligt för att de ska smyga igenom.
 2. 2
  Trim grenar. Possums kan smyga sig på ditt tak om trädgrenar eller andra höga växter är placerade i närheten. Trädgrenar ska trimmas minst 5 meter (1,5 m) från taket.
  • Placera inte klätterväxter nära eller på huset, särskilt inte nära takfoten.
 3. 3
  Skydda undersidan av låga däck. Possum gömmer sig ofta under låga däck, så dessa bör också skyddas med någon form av metallbarriär. Använd 14 tum (6,4 mm) rutnät eller massiv metall som blinkar runt basen för att bygga en barriär:
  • Gräva en dike runt däcket. Hålet ska vara minst 30 cm djupt. Placera avskärmningen eller blinka i diket. Barriären ska sträcka sig från botten av hålet till botten eller undersidan av däcket.
  • Fyll i diken med smuts, packa ner den på plats för att förhindra att silen ryckas eller vrids runt.
  • Fäst skärmens övre del på däcket. Spikar eller häftklammer fungerar vanligtvis bäst.
 4. 4
  Skapa en tillfällig enkelriktad utgång för alla fångade möjligheter. Om du misstänker att possum kan fastna under ditt däck, ge dem ett tillfälligt utrymningsmedel. I stället för att försegla upp det sista avsnittet av screening, användning 1/4 tum (6,4 mm) galler screening för att bilda dörr eller en tratt att pungråtta kan få ut av men kan inte få igen igenom.
  • För att använda en enkelriktad utgångstratt, bör den stora änden vara tillräckligt stor för att en passform ska passa igenom och bör fästas på barriären med naglar eller häftklammer. Den lilla änden bör sträcka sig bort från byggnaden och ha ett hål som är ungefär 4 till 15 centimeter (10 till 15 cm) i diameter. Detta gör det möjligt för possum att pressa sig ut men inte pressa sig in.
  • Håll denna passage öppen i några dagar till en vecka innan du förseglar hålet.
 5. 5
  Försegla alla andra öppna ytor. Ditt hem kan ha andra öppna ytor som ser ut att bjuda in till en person som letar efter ett varmt hem eller en gratis måltid. Vindöppningar och skorstenar bör täckas med 0,60 cm (6,35 mm) rutnät. Du kan också använda insektsskärmning över ventilationsöppningarna eller så ska du ha en skorstenslock installerad.
  • Reparera eventuella hål i däckgaller, fönsterskärmar eller dörrskärmar.
  • Lås eller täck husdjursdörrar på natten.

  Om du bor i ett husbil täcker du det öppna utrymmet under hemmet med trådduk. Se till att barriären sträcker sig från marken helt upp till släpets botten. Cementblock och trägitter kan också användas.

Expertråd

 • Använd tungmetallavfallskärl med metalllock som kan stängas helt.
 • Ta bort områden med stående vatten på din egendom.
 • Skär buskar och överväxt runt din trädgård.
 • Spärra ditt kryputrymme helt och gör det ogenomträngligt från utsidan.

Saker du behöver

Skrämma bort potten

 • Rörelsesaktiverade lampor eller sprinklers
 • Hund- eller kattpäls
 • Ammoniak eller vitlök
 • Kemiska avstötningsmedel

Gör området mindre inbjudande

 • Säkra kompostbehållare

Fånga och ta bort possum

 • Levande burfälla
 • Mat bete, såsom frukt, bär, grönsaker, råa ägg, jordnötssmör eller sardiner

Att hålla ut potten

 • Ventilskydd av metall
 • Skorstenslock
 • Grid screening
 • Spikar eller häftklammer
 • Trädskärningsverktyg

Frågor och svar

 • Jag gömmer mig i mitt hus. Hur kan jag hitta honom för att få ut honom?
  Ställ en fälla och använd bete som baconfett eller något som besättningar regelbundet äter eller älskar. När du väl är fångad, hitta bara en plats där din besättning inte kommer tillbaka eller bara ringa en djurborttagningstjänst.
 • Hur många possum finns i en kull?
  Jag har sett 22 på en gång. De är inte större än ett honungsbi när de är födda.
 • Gräver possum? Jag har ett djur som har grävt under mitt hus. Hur kan jag identifiera det?
  JA!!! Jag märkte åtminstone tre hål runt grunden för mitt hus innan min yorkie började bli upphetsad vid solnedgången och tittade genom ytterdörrens glas. Då sa mina söner att de båda såg ett litet djur med en lång svans som sprang mot hålet.
 • Vad ska jag göra om en person kommer in i mitt hus?
  Possum är inte aggressiva, men de kan bita om du inte är försiktig. Ring en djurborttagningstjänst. Ställ en Have-A-Heart-fälla som betas med mat. Placera betet bortom avtryckarpedalen så att besättningen måste gå på avtryckaren när den går in i fällan.
 • Äter possum unga kycklingar?
  Possum är vanligtvis skräpmedel och äter i allmänhet bara det som är kvar av någonting annat, såsom en tvättbjörn. Det finns en möjlighet att det kommer att döda en kyckling om den har en chans.
 • Hur många spädbarn har vanligtvis possum åt gången?
  Possum har vanligtvis cirka 6-9 barn åt gången. De reproducerar ungefär 1-3 gånger per år.
 • Är det möjligt att en opossum kan äta våra grönsaksplantor?
  Det är mycket möjligt och troligt att en possum skulle äta dina grönsaksplantor.
 • Kommer grävar att gräva i trädgården efter grubbar eller mask?
  Absolut. Possum kan sniffa ut buskar så långt som 6-25 centimeter djupt i jorden. Ett tydligt tecken på possum är många hål grävda in i din trädgård. Hålen är vanligtvis 2-10 centimeter i diameter (yta) och 2-13 centimeter djupa. Possums äter också ett antal olika insekter.
 • Sugar possum blod från ägg eller andra djur?
  Opossums är skräpmedel. De äter mest vad som helst, men vanligtvis dödar de inte ett levande djur. De kommer att krossa kycklingägg och skjuta upp äggula och vita, de kommer att slå ner majs och äta dina grönsaker, och de kommer att plocka kött från en slaktkropp, men de suger definitivt inte blod.
 • Gillar possum att bo i eller riva isär isolering under mitt hus?
  Ja, de kommer att riva isär isolering och gräva sig under ditt hus som man gjorde för att bryta. Jag placerade en fällbur med burkmat i den och fångade honom nästa natt. Jag tog bort honom och släppte honom i skogen.

Kommentarer (30)

 • elovsandstrom
  Hur man får ut en egendom ur min husfundament.
 • maradickinson
  Utmärkt, användbar information om sätt att avvisa opossum.
 • wilhelmina12
  Possum fortsätter att komma in i mitt hem, så det borde hjälpa.
 • fandersson
  Det är roligt hur en liten critter kan bli så förvirrande. Tack för förtydligandet i ämnet. Jag bor i Ontario, och kritikerna brukar tycka om att producera många barn. Med din information tror jag att jag kanske kan hantera de invasiva små buggrarna.
 • francesco58
  Om jag någonsin har ett problem med problemet, kommer informationen att vara till hjälp. All kunskap är potentiell kraft.
 • gerdforsberg
  Jag ser mer och mer possum i min bakgård och jag har leksakspudlar som jag släpper ut för frisk luft ibland! Jag kommer att få malbollar och plantera vitlök & citronella ASAP!
 • xsundstrom
  Malbollar, krossad vitlök och ammoniak hjälpte alla till att bli av med dem.
 • jackeline88
  Att ringa en vän som älskar djur för att hjälpa till att locka det ut ur trapphuset.
 • garnetjacobs
  Låter bra, jag kommer att prova starka dofter. Allt annat är givet.
 • bruce02
  Avstötningsmedlet är vad jag ska försöka först, för jag har ett helt gäng som bor på min vind. Jag kommer att göra mycket av det jag läser, men jag ser mig inte använda en fälla.
 • ijones
  Gav tips jag var omedveten om, jag är rädd för opossums. Försöker några tips, tack.
 • petterssonhelge
  Intressant och informativt. Jag kommer att ge några förslag ett försök.
 • margotjakubowsk
  Sätt att fånga possum var mycket hjälpsamma.
 • adickens
  Fånga possums för att bli av med dem. Bra tips.
 • ndaugherty
  Jag fick en opossum att flytta in i golvhålen i mitt hus. Enligt min mening bör djurlivet uppmuntras att gå vidare först. Jag gillade tanken på att sätta påsar med mothballs i ventilationsöppningarna för att gå vidare.
 • ellismandy
  Min mamma har herrelösa katter runt om i huset som hon älskar att mata. Till vår förvåning matade vi också denna possum och insåg inte. Efter att ha läst din artikel kunde jag lära mig och utbilda min mamma på rätt sätt för att undvika och försöka bli av med denna möjlighet. Tack.
 • kimberlycooper
  Jag har en irriterande possum som kommer upp till altandörren och letar efter mat. Min katt går ut på gården på kvällarna, så jag letade efter sätt att bli av med besättningen utan att döda den eller skada katten. Detta gav mig massor av bra, sunda råd!
 • keyshawnwest
  Försäkringen om att en fälla kommer att vara det mest effektiva sättet att befria mitt hus från ett skadedjur hjälpte.
 • ejackson
  Att använda ammoniak som avskräckande hjälp. Tack för alla tips.
 • brookskulas
  Jag letade efter tips om hur jag skulle göra min trädgård mindre tilltalande och hur jag säkert kan leva fångsten på besättningen och släppa den någon annanstans. Din artikel gav mig information om båda ämnena. Tack!
 • rempelwiley
  Artikeln var oerhört hjälpsam. Vi letade bara efter en avskräckande effekt för possums. För några år sedan kom en familj av dem under huset och dog och lämnade barn. Vi var tvungna att flytta till ett hotell i flera veckor på grund av lukten och loppangreppet.
 • stokescruz
  Mängden information var verkligen bra.
 • noredahlberg
  Ammoniak på balkongen låter bra och håller den ren samtidigt. Tack.
 • jade67
  Vi hade en möjlighet att komma in i huset genom doggy-dörren, det var i gropen i ungefär 4 dagar innan jag såg det. Min fru städade hålen och såg sig omkring och såg att hon tittade på henne från toppen av ett bord. Hon skrek och possum sprang. Jag hittade den i ett hörn bakom en stor golvlampa. Jag dödade det och bortskaffade det.
 • sandy63
  Stor hjälp med många olika idéer om att avskräcka opossum, samt metoder för humant avlägsnande och behandling när du fångar en.
 • andersonian
  Informationen om användning av ammoniak var till hjälp.
 • alexaedwards
  Detta gav mig de svar jag behövde om possum. Jag måste bli av med en familj av dem och nu vet jag hur.
 • dominicscott
  Jag har inte provat några av förslagen, men tyckte att det var bra info. Jag ville ha ett icke-våldsamt sätt att bli av med besättningen.
 • coy13
  Jag kommer definitivt att använda tipset om att täta ventilerna runt mitt hem.
 • ivanlindberg
  I fastnat 0,25" trådnät runt mitt skjul. Ta bort fågelmatare på natten.
Relaterade artiklar
 1. Hur rengör jag sot från köksskåp?
 2. Hur tar man bort ljusvax från trä?
 3. Hur rengör man färdigt trä?
 4. Hur reparerar man teak?
 5. Hur rengör man bambu?
 6. Hur tar jag bort en rödvinfläckring från ett träbord?
FacebookTwitterInstagramPinterestLinkedInGoogle+YoutubeRedditDribbbleBehanceGithubCodePenWhatsappEmail